Blogguppehåll.

Från och med idag tar jag en kort paus från bröllopsbloggandet.
 
Jag och David ska nämligen åka upp till Räftmyran (nära Ammarnäs) för att hälsa på släkten, fiska och bli uppätna av mygg. Vi hörs om en vecka!

Mardröm.

Inatt hade jag min första bröllopsrelaterade mardröm.
 
För det första så såg jag inte ut som mig själv, utan som Tori Spelling från serien "Beverly Hills". Under själva festen så fick jag och David inte ens sitta bredvid varann, utan vi satt vid olika bord. Dessutom så var det mitt i alltihop någon som skrek rakt ut vad buffén hade kostat, och alla gäster blev förfärade över hur mycket pengar vi hade lagt ut på den.
 
Det känns oroväckande att jag har börjat drömma mardrömmar redan nu, 13 månader innan själva bröllopet, men jag får hoppas att det inte blir en vana.
 
Jag har ingen aning om var Tori Spelling kom in i bilden.

Check!

Brudgummen.

När det gäller Davids outfit så är vi båda helt överrens. Chockerande, jag vet!
 
Jag frågade honom för länge sedan vad han hade föreställt sig att han skulle ha på sig på vår bröllopsdag, och till min stora förvåning så stämde hans beskrivning helt överrens med mina föreställningar! Är inte det ödet så vet jag inte vad.
 
Tyvärr tänker jag inte avslöja för många detaljer. Vi vill ju att våra bröllopsgäster ska ha något att se fram emot! Det jag kan säga är att det inte blir någon traditionell svart kostym/smoking/frack.

Men oj vad snygg han kommer bli!!
 
Så här kommer ni alltså inte att få se honom på den stora dagen. ;)
 
 

Things to release at a wedding ceremony.

Heels.

Något annat som jag har börjat leta efter redan är skor.
 
Jag har tittat runt på massor av olika modeller och insett att jag inte vill ha några traditionella, vita satinskor. Men som jag så väl vet kan jag lika gärna ha ändrat åsikt om en vecka eller två. Därför avvaktar jag nog lite med att beställa dem tills jag är riktigt säker. Som det känns nu skulle jag vilja ha något i den här stilen:
 
 
Erkänn att det vore lite fränt? ^^

Check!

Tre buketter.

Att välja ut min bukett kommer bli knepigt.
 
Det beror väl dels på att jag ännu inte vet vilka färger jag vill att bröllopet ska gå i, men främst på att jag inte vet ett skvatt om blommor. Jag vet inte vilka som finns, vilka som blommar när, vilka som passar med vilka, vilka som är tåliga nog att ha i en buket osv osv..
 
Det jag vet är att jag inte vill ha en stor och pampig. Det känns helt enkelt inte som jag. Jag skulle hellre vilja ha en lite mindre, enklare bukett- gärna med blommor som inte är så vanliga (röda rosor går alltså bort). Nedan har jag samlat några bilder på buketter som tilltalar mig.
 
 
Rösta på din favorit i kommentarsfältet!
 
Vet du dessutom vad någon av blommorna
kallas så får du gärna skriva det med. ;)

Färgtemat.

Något av det svåraste hittills har varit att välja ett färgtema.
 
Många som känner mig skulle kanske tycka att det självklara valet borde vara lila, i och med att det är min absoluta favoritfärg. Och visst- det skulle säkert kunna bli fint, men då känns det som att det bara blir "mitt" bröllop med "mina" färger. Jag vill ju att bröllopet ska spegla oss båda. Därför blev valet desto svårare. Här har jag hittat lite inspirerande bilder på olika färgteman som jag tänkte dela med mig av:
 
Svart-silver/grått


Blått-vitt


Rosa-brunt


Champagne


Rosa


Grått-lila


Rött-vitt


Brunt-turkost


Vitt


Rött-svart


Turkos-orange


Silver-grått


Turkos-vitt


Vilket tema tycker du bäst om?
Kommentera gärna!

Källa och fler teman

Game over.

Titta vad min kära blivande svägerska föreslog som "cake topper":
 
 
Jag är lite frestad ändå. :P

Freebra.

Igår hämtade jag ut min Freebra på posten.
 
För er som inte vet vad en Freebra är så kan jag berätta att det är en axelbandslös BH som man sätter på sig genom att klistra den direkt på bysten. Därmed slipper man synliga band över axlar och rygg. Perfekt om man ska ha en axelbandslös klänning, eller en med djup urringning i ryggen!
 
Jag har inte vågat testa den än dock. Det står i beskrivningen att den kan vara lite knepig att få på sig till en början när man inte har den rätta tekniken, så jag lär ju få öva lite innan den stora dagen.
 

(Det är alltså inte jag på bilden. Källa.)
 
Är det någon som har erfarenhet av en Freebra?

Planering och hjälpmedel.

Något som är till stor hjälp när jag planerar är dessa hemsidor:
 
1. www.marthastewartweddings.com
På den här sidan finns det gott om inspiration, men även en riktigt bra och utförlig checklista som säger vad man ska komma ihåg och när det bör vara gjort. Den använder jag mig av flera gånger i veckan. Här finns även ett bordsplaceringsverktyg som funkar riktigt bra.
 
2. www.brollopsguiden.se/
På den här sidan använder jag mig i första hand av budgetverktyget där man kan lägga in alla kostnader. På den första hemsidan jag beskrev finns det också ett budgetverktyg, men där är alla priser konverterade till dollar, vilket kan vara lite förvirrande.
 

Smått och gott.

Jag har en tendens att vara ute i väldigt god tid.
 
Trots att det nu är över ett år kvar så har jag (och David) redan börjat köpa lite smått och gott till den stora dagen. Vid såna här tillfällen är ebay en riktig guldgruva. Det jag/vi har beställt hittills är:
  • Ett halsband med matchande örhängen
  • Hårsmycken
  • En "freebra" (axelbandslös BH)
  • En handväska/kuvertväska
  • En fluga till David
Allt detta för under 300 kr sammanlagt! Jag har fått hem allt utom BH:n, och det såg ut precis som förväntat!
 
 

Förlovningsberättelsen.

Vi kan väl ta det hela från början?
 
Den 18 mars 2012 hade David varit med min far och bror på ett s.k ”Skotersafari” i Sorsele/Ammarnäs över helgen. När de var påväg hem så smsade David mig och sa att han tyckte att vi borde fira när han kom hem, i och med att det var vår 2,5-årsdag. Jag frågade vad han tyckte att vi skulle göra, och han föreslog en picknick.

Det tyckte jag var en bra idé, och började förbereda genom att plocka fram lite fika och koka varm choklad. När David sa att de snart var hemma så gick jag ut på baksidan och bredde ut några renskinn i snön, tände några marschaller och smsade till David att han skulle gå direkt till baksidan när han var hemma.

När han väl kom hem så satt jag på baksidan och väntade på honom. Vi fikade, berättade för varandra vad vi hade gjort de senaste dagarna, och hade det allmänt mysigt. Plötsligt säger David att han måste gå och hämta sin mössa. Han försvinner, och blir borta mycket längre än han borde. Jag återkommer till det lite senare.
 
När David väl kom tillbaka så tyckte jag att han verkade lite konstig, men tänkte inte så mycket mer på det. En stund senare började jag frysa, och frågade David om vi inte skulle gå in. ”Inte än”, fick jag som svar. Så vi stannade ett tag till, men till slut så reste jag på mig och sa ännu en gång att vi borde börja gå in, då jag såg att även David hade börjat huttra. ”Jag kan ta in renskinnen om du släcker marschallerna” sa jag, men innan jag hunnit längre än så, svarade David ”Vi måste stanna en liten stund till”.

Jag fattade ingenting, och började undra varför han betedde sig så konstigt. Helt ur det blå tog David sedan mina händer och gick ner på knä. Efter det så minns jag att mina ögon blev stora som tefat, innan jag började skrika. Och jag skrek. Och skrek. David bara flinade och sa till sist: ”Mikaela, vill du gifta dig med mig?” (Han kan ha sagt något mer innan också, men det hörde jag inte. Ni vet. På grund av att jag skrek.)

Han tog sedan fram en ask ur jackfickan, vilket ledde till att jag började skrika ännu mer. Jag trodde först att han skojjade, men när jag insåg att han inte gjorde det så fick jag fram: ”Jag måste sätta mig ner!!!” Han frågade om det var ett ”Ja”? ”Ja, ja, ja!” fick han till svar. Han trädde min ring på mitt vänstra ringfinger, och jag gjorde detsamma med hans ring. Inte ens då förstod jag vad som hade hänt.

Nu- åter till mössan. Efter David friat så berättade han för mig att när han sagt att han skulle gå iväg för att hämta sin mössa så hade han i själva verket gått och frågat min far ifall det var okej att han fick gifta sig med mig. Pappa hade bara börjat flina, och sagt: ”Jag vill att hon gifter sig med någon som kan ta hand om henne, och det vet jag att du kan.” ”Såå..är det okej alltså?” undrade David. ”Men vad tror du?” sa pappa och gav honom en kram. Jag tyckte väl att det var skumt att han var borta så länge bara för att hämta en mössa!

Den bästa dagen i mitt liv, hittills. ♥

Min bröllopsblogg.

Välkomna till min "nya" blogg kära vänner!
 
Nu är det så att jag och min kära fästman David har bestämt oss för att gifta oss i augusti nästa år!
Det var länge sedan som vi bestämde oss för vilken månad vi ville gifta oss i, men ganska nyligt som vi beslutade oss för vilket år. Lite bakvänt kan tyckas, men det funkade bra för oss. ;)
 
Här kommer jag att blogga om min inspiration, planeringen och alla göromål som kommer behöva uträttas inför den stora dagen. Jag kommer fortsätta att blogga på adressen mikaelaisraelsson.blogg.se, men allt bröllopsrelaterat kommer endast att publiceras här.
 
Hur som helst- ni är mycket välkomna hit, och jag hoppas att ni ska kunna få ta del av min inspiration, samt ge mig lite av eran! Det blir nog bra detta. :)
RSS 2.0