Att köpa ett bröllop.

Innan jag började planera mitt bröllop hade jag aldrig gjort en budget.
 
Jag läste på alla bröllopssidor att en buget var VÄLDIGT viktigt, och VÄLDIGT bra att ha. "What the heck" tänkte jag. Jag gör väl ett försök!
 
Tillsammans med David bestämdes det vad vi tyckte att bröllopet max fick kosta. Det var inte tvärenkelt. Å ena sidan ville vi inte bränna alla våra besparingar på en dag, men å andra sidan är det en oförglömlig och viktig dag som aldrig kommer igen. Vi valde till sist att sätta ett tak på 50 000 kr. Blev det dyrare skulle vi kunna hantera det, och blev det billigare så vore det ju bara bra!
 
Sedan gjorde jag en profil på den HÄR sidan. Där finns ett bra budgetverktyg där man kan skriva in ungefär vad man vill och tror att man kommer spendera på blommor, mat, dekorationer osv. Sedan fyller man bara i de faktiska kostnaderna allt eftersom man köper saker.
 
Det gav mig en väldigt bra översikt över alla våra utgifter. Jag ångrar inte att jag tog budgeteringen på så stort allvar! Och nu, 1,5 vecka efter bröllopet, när allt är klart och betalat kan jag se att vi faktiskt lyckades hålla vår budget med några tusen till godo!
 
Vad man väljer att spendera på sitt bröllop är förstås helt upp till var och en. Man kan få ett storslaget bröllop för 150 000 kr, samtidigt som man kan få en minst lika fantastisk dag för hälften så mycket pengar. Oavsett vad tycker jag att man ska försöka ha koll på var pengarna hamnar. Dagens tips är alltså- gör en budget! :)
 
 
 
 

Vår bröllopssajt.

När vi skickade ut våra inbjudningar gav vi våra gäster ett alternativt sätt att anmäla sig.
 
Antingen kunde de ringa till en av våra värdar, eller så kunde de anmäla sig via en bröllopssajt som vi skapat. Jag har inte nämnt den på bloggen tidigare, men klicka HÄR om ni vill titta in där.
 
Förutom att anmäla sig kunde gästerna även få information om vigseln och festen, vårt bröllopsfölje, skriva i vår gästbok och se vår önskelista. Önskelistan är interaktiv, vilket innebär att gästerna kunde logga in på den och "boka" presenter. På så sätt kan man undvika att få tio likadana ugnsformar exempelvis. Mycket smart!
 
 
 

Bröllopsdagen- Del 3.

Festen.

När det gäller festen hade jag lagt ned mest tid på det estetiska. Det praktiska ordnades till stor del av värdparet, men även av gästerna. Därför var det mesta som hände under kvällen en överraskning för både mig och David, vilket var otroligt kul!
 
De höll kärleksfulla och roliga tal, visade pinsammabilder och videoklipp på mig och David som små, de höll i lekar, sjöng och spexade. De gjorde verkligen festen! Eftersom jag inte hade någon kontroll över vad som skulle hända på festen hade jag inte heller några som helst förväntningar på hur den skulle bli. Jag är dock otroligt nöjd med allt, och skulle inte ändra på någonting!
 
Maten har jag heller inga klagomål på. Huvudrätten gick åt som smör, efterrätten var himmelsk, och tårtan fick otroligt många komplimanger. Kökspersonalen skötte dessutom det praktiska helt galant.
 
Jag hoppas att alla våra gäster och på annat sätt inblandade personer förstår hur tacksamma vi är över dagen vi fick. Ni är guld värda! ♥

Bröllopsdagen- Del 2.

Vigseln.

När jag och pappa kom till kyrkan möttes vi av pastorn och värdparet. När jag såg dem kände jag hur verkligheten slog emot mig. Det är nu det händer. Det är på riktigt. Det är JAG som ska gifta mig. Vi ställde oss bakom de stängda kyrkdörrarna och väntade på att ingångsmarschen skulle börja spelas, och jag kände mig lätt illamående av nervositet.
 
Slutligen öppnades dörrarna, och hundratals ögon vändes mot mig. Familj, släkt, vänner och bekanta. Alla hade kommit dit för vår skull, och jag kände en våg av lycka strömma genom kroppen. Det tog flera sekunder innan jag såg David som stod längst fram i kyrkan och log mot mig med hela ansiktet. Så stilig han var!
 
När vigselakten började kom nervositeten tillbaka. Jag minns att det gick bra för textläsarna, jag minns att alla som spelade och sjöng var jätteduktiga, jag minns att jag sa "Ja", och jag minns att jag skrattade mycket. Sedan minns jag inte så mycket mer. Jag är väldigt glad att vigseln videofilmades, för jag kommer behöva titta på den filmen och bli påmind om vad som hände.
 
Efter vigseln lämnade jag och David kyrksalen och gick upp på läktaren för att vänta på att kyrkan skulle tömmas på folk. Där fick vi äntligen chansen att prata med varandra om hur nervösa vi hade varit innan och under vigseln, och säga hur fin den andre var.
 
Vi fick snart komma ut på kyrktrappan där vi blev fullkomligt överösta med konfetti. Därefter formades en enorm kö med människor som ville krama och gratulera oss. Jag blev än en gång tagen av hur många som hade kommit dit för vår skull. Det var otroligt uppskattat ska ni veta!
 
När det var färdigt kom pappa och hämtade upp oss i vår flyktbil. Med Sandra och hennes "assistent" Alexander i släptåg åkte vi sedan iväg för att fotograferas i ungefär en timma innan vi skulle göra entré i festlokalen.
 
Fortsättning följer...

Bröllopsdagen- Del 1.

Förberedelserna.

Natten till bröllopsdagen sov min barndomsbästis Pernilla och jag hos mina föräldrar. Jag vaknade på morgonen den tionde augusti av regnet som smattrade mot fönsterrutan. Konstigt nog gjorde det mig inget. Tidigare under veckan hade jag nämligen bett till Gud att det värsta som skulle hända under bröllopsdagen var att det skulle regna. Därför tog jag det som ett tecken på att resten av dagen skulle gå bra!
 
Vi klev upp tillsammans, jag och Pernilla, och åt frukost. Klockan 10 befann vi oss hos sminkösen Elin, som smidigt nog bor i närheten av mina föräldrar. Efter en stund slöt min syster Sandra, bröllopsfotografen, upp med oss för att börja dokumentera dagen.
 
När jag sminkats färdigt hade klockan börjat närma sig 11, och det var dags att dra vidare. Vi åkte till min faster Petras hus som hon så generöst hade lånat ut till oss under förmiddagen, för att jag skulle kunna göra mig klar i fred. Väl där satte Sandra upp mitt hår. Därefter åt jag och Pernilla lunch medan Sandra band min bukett (hon är en multibegåvning, den där Sandra). Till sist blev det dags för mig att byta om.
 
Precis när jag var klar kom David och hans marschalkar för att också byta om och fotograferas. Jag gick då in i ett annat rum, eftersom jag och David inte ville se varandra innan vigseln. DÅ kom nerverna. Jag hade varit kolugn fram till dess, men när jag stod där själv och vankade av och an trodde jag att jag skulle svimma, så nervös var jag.
 
Strax innan klockan 14 åkte David iväg till kyrkan, och pappa kom och hämtade mig för att skjutsa mig dit i en annan bil.
 
Fortsättning följer...

Framtidsplaner.

Det har nu gått tre dagar sedan jag blev Fru Mellberg.
 
Jag har varit galet trött sedan dess. Trodde aldrig att det skulle ta så lång tid att återhämta sig! Hur som helst. Det är trevligt att vara gift. Jag är bara inte van vid att ha så lite att tänka på, men det är ett kärt besvär. ;)
 
Nu undrar kanske en del av er vad som ska hända med den här bloggen, nu när bröllopet är över. Till er kan jag säga att bloggen kommer avvecklas i sinom tid, men inte just nu. Först vill jag berätta för er hur det gick, samt gå in på detaljer som jag inte ville avslöja innan bröllopet. När vi får bilderna från fotografen (a.k.a min syster Sandra) kommer även dessa att läggas upp här.
 
Så än är det inte över!
 
Vi börjar med en följetång i tre delar, där jag helt enkelt går igenom dagen. Dels för dem som inte var där, och dels för att jag själv ska kunna gå tillbaka i framtiden och friska upp mitt minne. Känns som att det är smart att skriva det nu medan jag fortfarande minns alla detaljer.
 
Stay tuned for "Del 1"!
 
 

Tionde augusti 2013.

 (Tidsinställt inlägg)

 
 
Det är nu det händer.
 
 

Dan före dan.

Idag har vi repeterat vigseln i kyrkan med pastorn och alla andra inblandade. Jag måste erkänna att det pirrade i magen när jag gick längs altargången. Fram tills idag när folk har frågat "Är du nervös?" så har jag sagt nej. Och menat det. Men nu när jag inte har tusen saker att göra och femtio personer att ringa varje dag så har jag helt plötsligt tid att vara nervös.

Jag vet inte varför egentligen. Jag har världens bästa karl, och är omringad av människor som kommer göra allt de kan för att göra den här dagen till den bästa i mitt (och Davids) liv. Så varför oroa sig?

Men jag antar att det är okej. Det är naturligt. Man SKA vara nervös inför sin bröllopsdag. Jag kan åtminstone trösta mig med att det bara är några timmar av nervositet kvar.

Sedan är det över. Då är det han och jag. För-all-tid. ❤

Check!

 

Bröllopsnaglar.

Idag var jag och gjorde mina naglar på Kikkis Nagelfixeri i Robertsfors. Tydligen skulle hon vara väldigt bra, och så här i efterhand kan jag inte annat än hålla med! Tyvärr ska hon flytta sin salong till Piteå (vilket i och för sig inte blir ett problem för mig men troligtvis för hennes andra kunder).

Nåja. Jag är nöjd i alla fall, och imorgon ska jag provsminkas. Det börjar kännas verkligt nu!

Möhippa/svensexa.

Den här helgen har varit helt galen. Mycket aktiviteter och lite sömn, men OJ vad roligt vi har haft! Igår blev jag kidnappad till min möhippa, och idag blev David överraskad med en svensexa. Hoppas på att kunna visa er alla fina bilder från möhippan när jag har fått dem! ^^

Check!

 
RSS 2.0